Vadelmavaahto
3 annosta (noin 6 dl)
400 g vadelmia
1/2 dl sokeria
1 munan valkuainen
2 dl vispikermaa
2 rkl kookoshiutaleita
pinnalle
kookoshiutaleita
1. Kaada vadelmat kasariin ja mittaa päälle sokeri. Kuumenna sekoittaen, kunnes vadelmat sulavat ja sokeri liukenee. Kun marjaseos alkaa kiehua, peitä kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia. Jäähdytä seos kylmäksi.
2. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kookoshiutaleet joukkoon.
4. Yhdistä vaahdot ja kylmä vadelmaseos ja sekoita tasaiseksi. Jaa vadelmavaahto annosmaljoihin ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita.
(Kuvat Eveliina Mustonen)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti