perjantai 1. huhtikuuta 2011

Mozzarellasalaatti on hyvää! Parasta siinä on itse tehty tomaatti-basilikapesto. En aikaisemmin ollut itse pestoa tehnytkään, vaan aina turvautunut kaupan valmiisiin. Voitte arvata, ettei minulle enää kotioloissa kelpaa muu kuin itse tehty.

Mozzarella-tomaattisalaatti
neljälle

140g aurinkokuivattuja tomaatteja
15g tuoretta karkeasti suikaloitua basilikaa
15g tuoretta karkeasti pilkottua persiljaa
1rkl huuhdeltuja kapriksia
1rkl balsamiviinietikkaa
1 karkeasti pilkottu valkosipulinkynsi
oliiviöljyä tarpeen mukaan
pippuria
100g erilaisia salaatinlehtiä, esim. rucolaa, tammenlehtisalaattia
500g (tai riittävä määrä) mozzarellaa viipaloituna
150g tuorejuustotäytteisiä paprikoita (esim. Pirkka)

1. Laita aurinkokoivatut tomaatit, basilika, persilja, kaprikset, viinietikka ja valkosipuli kulhoon. Lisää 1,5dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja laimenna tarvittaessa oliiviöljyllä. Hienonna tehosekoittimella tasaiseksi. Mausta pippurilla.

2. Laita salaatinlehdet ja tuorejuustotäytteiset paprikat tarjoilukulhoon. Laita päälle mozzarellaviipaleet. Lusikoi mozzarellaviipaleiden päälle pestokastike.

3. Tarjoile heti sellaisenaan tai paistetun kanan kanssa. Voit lisätä salaattiin myös maun mukaan esim. oliiveja.


2 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Naaam, nam, nam namnam! Alkoi ihan hirveästi tehdä mieli tuota!! Ja ihanat kuvat!

Pauli kirjoitti...

Tänään taittuu minun kädentyöllä tämä salaatti. :) pitää kokeilla, miten peston teko onnistuu! kuulostaa erittäin herkulliselta