torstai 5. huhtikuuta 2012

Mansikkainen Domino-jäädyke

Pohja:
1 pkt (175g) Domino-keksejä

Täyte:
200g pakastemansikoita
2dl kuohukermaa
250g maitorahkaa
1dl tomusokeria
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Koristelu:
Marenkia rouhittuna
Tummaa suklaata

Murskaa Dominot karkeaksi rouheeksi. Soseuta kohmeiset mansikat ja vaahdota kerma. Lisää kermaan maitorahka, mansikat, rahka ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja kaada seos vuokaan. Peitä pinta domino-muruilla, painele muruja niin, että ne hiukan uppoavat jäädykeseokseen. Käännä kelmun reunat murujen päälle ja laita vuoka pakastimeen vuorokaudeksi. Kumoa 5 minuuttia huoneenlämmössä ollut vuoka tarjoiluvadille ja poista tuorekelmu. Ripottele marenkimurut ja suklaa koristeeksi. Herkuttele!

***
Joitain huomioita:
Vähempikin sokeri riittää (laitoin itse puolet ohjeen määrästä). Jäädyke pehmenee hitaasti! Tein kaksinkertaisen annoksen isompaan vuokaan ja jäädykkeen pehmeneminen kesti melkein tunnin! Dominomurut jäivät vähän liian irrallisiksi, joten seuraavalla kerralla painelen muruja seokseen rohkeammin. Hyvää on, suosittelen!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää, ihanaa oli!! <3 Kiitos!!
KP

Pauli Peltokorpi kirjoitti...

Näyttää hyvältä tää teijänki dominoluomus! Meilläkin tykättiin tästä!pp.

Pauli Peltokorpi kirjoitti...

ja tuo huomattii mekin että murut jäivät liian irrallisiksi. kun kohmeista kakkua leikattiin niin murut lentelivät vaan pitkn pöytiä. Mutta seuraavalla kerralla otetaan opit opiksi :) pp

Anonyymi kirjoitti...

Teit ilmeisesti irtopohjavuokaan, mikä halkaisija? Laitoitko vuokaan kauttaaltaan kelmua? Uskallankohan kokeilla, tekisi mieli :)

Kotipuolessa kirjoitti...

Tein kyllä, sellaiseen, missä keskellä on reikä (Ikean). Halkaisija taitaa olla 24cm ja sisäreiän halkaisija 10cm. Kelmua laitoin, mutta ei siitä oikein mitään hyötyä ollut. Tee ihmeessä, on aivan ihanaa! :)